Er zijn mening visvoer soorten waar krill in verwerkt is, het wordt gebruikt als bestansdeel voor zowel diepvriesvoer als droogvoer. Het wordt onder andere gebruikt als bestansdeel voor het krill vlokvoer welke een hoog percentage krill bevat (40%+).

 

Krill is een verzamelnaam voor garnaalachtige welke leven in de watereren rond de Noord- en Zuidpool. Met krill wordt echter vooraal de krill bedoeld welke leeft in de wateren rond Antartica. De krill leeft in grote zwermen welke wel een dichtheid kunnen hebben van wel 30.000 diertjes per vierkante meter. Krill leeft in erg schoonwater en bevindt zich ook onder aan de voedselketen waardoor ze erg zuiver zijn en geen zware metalen bevatten.

 

Krill Zwerm

 

Hoe voedt krill zich?

 

Krill voeden zich met algen, ze kunnen de algen uit het water filteren doormiddel van hun voorste poten. De beestjes zijn ook in staat om alg van het ijs af te schrapen. Wanneer de krill niet in staat is zich te voeden krimpen ze na het vervellen.

 

Krill is een belangrijke voedselbron voor walvissen, pinguïns en verschillende vissoorten. De vangst van krill is ook hierom verbonden aan strikte regels en quotas welke worden vast gesteld door het beheerorgaan van de Antartische bronnen (CCAMLR).

 

 

 

  • Feb 14, 2015
  • Category: Visvoer
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

De waardering van www.voervoorvis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 10000 reviews.