Al het gedroogde, natuurlijke visvoer zoals tubifex, artemia, garnalen, zijderupsen en watervlooien wat te koop is op Voervoorvis.nl is gevriesdroogd. Vriesdrogen is een industriële methode van conserveren, het wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen voor mens en dier maar ook voor het conserveren van geneesmiddelen. Ook wordt het toegepast wanneer er materialen waterschade hebben opgelopen.

 

Bij vriesdrogen wordt het betreffende product ingevroren en hierna onder vacuüm gebracht (luchtdruk wordt weg gehaald). Door het vacuüm ontstaat er een sublimatie, dit betekend dat de betreffende stof (in dit geval water) direct overgaat van vaste vorm naar een gasvormige toestand. De structuur van het product blijft hetzelfde echter is er geen vocht meer aanwezig, hierdoor neemt het ook heel erg in gewicht af. Om deze reden is het gevriesdroogde visvoer ook erg licht. Het gewicht kan het voer kan variëren door de mate van drogen.

 

Door het vriesdrogen zijn de producten langer houdbaar doordat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldiging in een te droge omgeving.

 

 

  • Jan 17, 2015
  • Category: Visvoer
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

Kippenvoer nodig? Kijk eens op:


Voervoorkip.nl

De waardering van www.voervoorvis.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2490 reviews.