Watervlooien (Dapnia) worden veel gebruikt als voedsel dieren voor aquarium vissen. Het is verkrijgbaar als levend, diepvries en gevriesdroogd voer. Hiernaast wordt het ook wel verwerkt in droogvoer.

 

Watervlooien zijn kleine beestjes welke onder de kreeftachtige behoren. De Engelse benaming voor watervlooien is ‘Dapnia’. De naam watervlooien hebben de beestjes gekregen doordat ze zich op een schokachtige manier bewegen. Dit deed men denken aan de bewegen van vlooien.

 

Er zijn verschillende soorten watervlooien, de grootste soort kan ongeveer 0,5cm groot worden. Watervlooien komen wereldwijd voor in meren, rivieren en vijvers en voeden zich doormiddel van algen en bacteriën. Wanneer er in het water weinig zuurstof aanwezig is zullen de beestjes rood kleuren. De beesten zijn transpirant waardoor de organen zichtbaar zijn, vrouwtjes zijn doorgaans wat groter dan mannetjes. Een vrouwtje kan ook zonder een mannetje jongen krijgen, de beestjes leven ongeveer 8 weken.

 

In sommige gebieden zijn de watervlooien erg belangrijk aangezien er anders een overvloed aan alg onstaat, de rivieren/meren worden dan groen. Ook zijn de beestjes voor veel vissen een belangrijke voedselbron.

  • Mar 09, 2016
  • Category: Visvoer
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

De waardering van www.voervoorvis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 9881 reviews.