Wanneer je op vakantie gaat is het niet altijd nodig om de vissen te voeren echter is het in sommige gevallen wel aan te raden.

 

 

1 week of minder op vakantie

 

De meeste vissen kunnen wel een weekje zonder voeding. Wanneer je 1 week of minder op vakantie gaat is het dus in veel gevallen niet perse nodig om iemand in te schakelen die voor de vissen kan komen zorgen. Jonge vissen hebben wel nog dagelijks voeding nodig. Indien deze aanwezig zijn is het wel aan te raden iemand in te schakkelen of een voederautomaat aan te schaffen.

 

Tussen 1 week en 2 weken op vakantie

 

Veel goed doorvoede vissen kunnen op zich  2 weken zonder voeding. Het is wel handig om ze van te voren enige tijd stevig te voeden zodat ze een reserve opbouwen. Jonge vissen hebben wel dagelijks voeding nodig. Ook is het voor de vissen wel prettig om toch nog met regelmatig wat voeding te krijgen, dus indien het mogelijk is kunt u het beste iemand langs laten komen op een voerautomaat aanschaffen.

 

Meer dan 2 weken op vakantie

 

Bij een vakantie van 2 weken of meer is het wel aan te raden om een voederautomaat aan te schaffen of iemand langs te laten komen om de vissen te voeren. Indien er iemand langs komt om te voeren is het verstandig om alvast porties visvoer klaar te leggen zodat de verzorger niet teveel voert. Het is ook niet nodig om de verzorger elke dag te laten komen, eens in de paar dagen is ook wel voldoende.

 

Er is ook voer verkrijgbaar wat 'vakantievoer' wordt genoemd, dit zou geschikt zijn om tijdens de vakantie in het aquarium te leggen. Het aanschaffen van dit soort voeding raden wij af omdat er een grote kans is dat dit gaat rotten in de tijd dat u weg bent. Door de rotting zal het water erg vervuild raken wat voor sterfte onder de vissen kan zorgen.

 

 

  • Aug 18, 2015
  • Category: Visvoer
  • Comments: 0
Related Products
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

De waardering van www.voervoorvis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 10178 reviews.